مراکز برگزار کننده آموزش مداوم

دستور العمل و ضوابط مراكز برگزار كننده آموزش مداوم

هدف پنجساله دوم آموزش مداوم جامعه پزشكي كشور ارتقاء كيفيت برنامه ها تعيين شده است و شورايعالي آموزش مداوم جهت دسترسي به هدف فوق مراكزي را كه ميتوانند به عنوان مركز آموزش مداوم برنامه هايي جهت برگزاري به اداره كل آموزش مداوم پيشنهاد نمايند تا پس از بررسي و طرح در كميته تخصيص امتياز طبق ضوابط مجوز دريافت نمايند، به صورت ذيل تصويب نمود:
( ساير سازمانهاي علمي و پژوهشي كه قصد برگزاري برنامه آموزش مداوم را دارند ميتوانند از طريق دانشگاهها و با همكاري آنان بطريقه فوق اقدام نمايند).
مراكز مجاز آموزش مداوم
I - حوزه ستادي وزارت بهداشت و درمان
جهت طراحي برنامه هاي جديد و آموزش به دانشگاهها فقط يكبار مي توانند در هر موضوع مبادرت به اجراي برنامه آموزش مداوم نمايند.
II - دانشگاههاي علوم پزشكي و خدمات بهداشتي – درماني كشور
الف – هر دانشگاه علوم پزشكي تنها در رشته تخصصي كه بر اساس تصويب شوراي گسترش دانشگاهها مجوز پذيرش و تربيت دستيار ، PHD و كارشناس ( در رشته پيراپزشكي ، پرستاري ، و …) را دارد مي تواند بطور مستقل آموزش مداوم آن رشته را برگزار نمايد.
تبصره 1- اين دانشگاهها در صورت دارا بودن ضوابط علمي شوراي گسترش دانشگاهها مبني بر توانائي تربيت دستيار رشته هاي ديگر مي تواند پس از تصويب در كميته اي از شوراي گسترش دانشگاهها و اداره كل آموزش مداوم وزارت ، بطور مستقل آموزش مداوم آن رشته را برگزار نمايد.
ب – دانشگاهها يا دانشكده هايي كه فاقد مجوز شوراي گسترش مبني بر پذيرش دستيار رشته مربوطه مي باشند و آموزش دكتراي عمومي آن رشته را دارا مي باشند تنها مجاز به برگزاري آموزش مداوم دكتراي عمومي مي باشند و جهت برگزاري برنامه ساير رشته ها مي توانند از طريق دانشگاههاي رديف الف بصورت شترك اقدام نمايند.
تبصره : هماهنگي اجراي مشترك از طريق دبير آموزش مداوم دانشگاه رديف الف خواهد بود.
ج – دانشگاهها و يا دانشكده هاي علوم پزشكي كه داراي دانشكده مورد نظر نيستند تنها از طريق دانشگاههايي كه حائز شرايط بند " الف " اين دستورالعمل هستند مي توانند برنامه برگزار نمايند.
دانشگاههاي فوق در صورت دارا بودن شرايط ذيل مي توانند بعنوان مراكز مجاز برگزاري آموزش مداوم شناخته شده و برنامه ها را طبق ضوابط بالا اجرا نمايند.
- تعيين دبير آموزش مداوم با خصوصيات ذيل :
1- دكتراي عضو هيئت علمي دانشگاه باشد( در موارد استثنايي با هماهنگي اداره كل آموزش مداوم وزارت تعيين شود).
2- كارگاه آموزش مداوم گذرانده باشد.
3- 4 كارگاه آموزشي مورد تاييد مراكز توسعه دانشگاهها را گذرانده باشد( و يا حداقل يك كارگاه را گذرانده باشد و تا يكسال بعد حائز مابقي شرايط باشد).
- جلسات شوراي آموزش مداوم استان را بطور مرتب و منظم تشكيل دهند ( حداقل 3 بار در سال ).
III - انجمن هاي علمي :
الف - انجمن هاي علمي تخصصي مصوب مجاز به برگزاري برنامه هاي تخصصي مربوطه طبق ضوابط اداره كل آموزش مداوم در تهران مي باشند.
ب – انجمن هاي تخصصي و سازمان نظام پزشكي در سطح شهرستان ها مجاز به برگزاري مستقل برنامه هاي آموزش مداوم مي باشند. مجوز اين دسته از برنامه ها، توسط معاونت آموزشي دانشگاه محل برگزاري برنامه صادر مي گردد.
تبصره 1: دبير برنامه هاي پيشنهادي انجمن ها بايد عضو هيات علمي بوده ( باستثناء انجمن پزشكان عمومي ) و حداقل يك كارگاه عمومي آموزش پزشكي يا دو كارگاه ( ارزشيابي و برنامه ريزي ) گذرانده باشد.