نظارت بر اجرای برنامه های آموزش مداوم

نظارت بر اجراي برنامه هاي آموزش مداوم كشور در سه سطح پيش بيني ميگردد:

1- وزارت بهداشت و درمان 2- دانشگاهها 3- دبير برنامه

1- وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ( اداره كل آموزش مداوم ) نظارت بر اجراي برنامه ها را به دو روش ذيل بعمل مي آورد.
الف – واحد نظارت و ارزشيابي اداره كل آموزش مداوم بصورت حضوري ( با يا بدون اطلاع قبلي ) بر انجام برنامه ها بصورت اتفاقي نظارت ميكند.
ب – اين واحد با استفاده از گزارش ارزشيابي و نظارت شوراي هر دانشگاه و يا دبير آموزش مداوم دانشگاه به بررسي و تحليل برنامه ها و طبقه بندي آنها جهت اعتبار بخشي مي پردازد.
2- دانشگاههاي علوم پزشكي نظارت بر نحوه اجراي برنامه ها را به دو روش ذيل انجام ميدهند:
الف – شوراي آموزش مداوم دانشگاه مسئول اصلي نظارت بر نحوه اجراي برنامه ها مي باشد و گزارش دوره اي ازدبيرآموزش مداوم خواهد داشت .
ب – دبير آموزش مداوم بر برنامه ريزي ، زمان ، مكان ، انتخاب دبير و اجراي برنامه ( محتوي ، شيوه ) و صدور گواهي نظارت داشته و گزارش آن را به شوراي آموزش مداوم دانشگاه ارائه ميدهد و همچنين طبق ضوابط بطور مرتب براي اداره كل آموزش مداوم ارسال مي نمايد.
3- دبير برنامه : مسئول نظارت بر محتوي و شيوه اجراي برنامه ، حضور و غياب و رعايت دستور العمل ها مي باشد.
تبصره:
1- انجام حضور غياب در هر برنامه لازم است و اعطاي امتياز متناسب با ساعات حضور شركت كننده در برنامه مي باشد.
2- اداره كل آموزش مداوم وزارت بهداشت بر اساس ارزشيابي انجام شده از برنامه قبلي هر انجمن يا دانشگاه امتياز برنامه بعدي را تعيين مي كند . ارزشيابي از برنامه ها موارد ذيل را شامل ميشود:
- انجام حضور و غياب و اعطاي امتياز مناسب با ساعت حضور شركت در برنامه ها ( در خصوص برنامه هاي مدون به غيبت بيش از30 دقيقه گواهينامه تعلق نمي گيرد).
- رعايت حداكثر تعداد شركت كننده جهت برنامه هايي كه براي آن حداكثر تعداد شركت كننده معين شده است .
- برگزاري برنامه مطابق با ساعات تعيين شده در برنامه درخواستي.
- رعايت ميزان حق ثبت نام دريافتي از شركت كنندگان مطابق با مبلغ پيشنهادي و مصوب شورايعالي آموزش مداوم
- حتي الامكان از تغيير تاريخ خودداري و در صورت اجبار به سه تا 6 ماه بعد منتقل گردد.
- توزيع فرمهاي نظر سنجي از برنامه و اساتيد بر اساس ضوابطي كه اداره كل آموزش مداوم مشخص مي كند.
- ارسال بموقع نتايج نظر سنجي از سخنرانان و شركت كنندگان در برنامه به اداره كل آموزش مداوم وزارت .
- تهيه خلاصه متن سخنرانيها و توزيع آن ( حتي الامكان ).
- ارائه گواهي نامه هاي شركت در دوره مطابق با امتياز تعيين شده در مجوز و فرم استاندارد اداره كل آموزش مداوم در پايان هر برنامه متناسب با ساعات حضور شركت كننده.
- همكاري با كميته پژوهش اداره كل در موارديكه پيشنهاد ارزشيابي هاي ويژه به مجري برنامه ميشود.
- در نظر گرفتن فرصت كافي براي بحث و تبادل نظر در انتهاي برنامه مطابق برنامه پيشنهادي.
- درصورت عدم اجراي مطلق ضوابط و روشهاي نظارت و ارزشيابي ، دبير آن برنامه حداقل براي يك دوره ( طبق نظر مديركل آموزش مداوم ) و آن سازمان برا ي يكسال مجوز دريافت نخواهد كرد.

مصاديق عدم اجراي مطلق ضوابط و روشها عبارتند از:

- تغيير ساعات برنامه و تاريخ برنامه و يا حق ثبت نام بدون اخذ مجوز از اداره كل آموزش مداوم در حاليكه مغاير با برنامه پيشنهادي ارسالي به اداره كل آموزش مداوم باشد.
- صدور گواهي هاي غير واقعي.
- عدم اجراي ضوابطي كه از طرف اداره كل آموزش مداوم براي آن برنامه تعيين شده است .
- در صورتيكه ارزشيابي برنامه از طرف اداره كل نشانگر كيفيت پائين آن برنامه باشد.
3- دبير هر برنامه كه روشهاي نظارت و ارزشيابي را با موفقيت انجام دهد شامل تسهيلات زير خواهد شد.
الف – فعاليت وي بعنوان استاد نمونه ارزيابي ميگردد ( ضوابط آن به تصويب معاونت پژوهشي وزارت متبوع ميرسد).
ب – متناسب با كيفيت برنامه اجرا شده تا سقف 20% خق ثبت نام كه خارج از شمول مي باشد در اختيار دبير آموزش مداوم دانشگاه قرار ميگيرد تا به تناسب فعاليت بين دست اندركاران و همكاران كميته اجرائي آن برنامه با نظر دبير برنامه هزينه شود.
تبصره : مصاديق كيفيت برنامه همان مواردي است كه در قسمت 2 اين دستورالعمل آمده است