دستورالعمل صدور گواهي نهائي پنج ساله

براساس مصوبات شوراي عالي آموزش مداوم جامعه پزشكي و به منظور هماهنگي در امر صدور گواهينامه‌ نهايي تكميل امتيازات برنامه‌هاي آموزش مداوم مشمولين قانون آموزش مداوم در استان‌ها، دستورالعمل ذيل جهت اجرا ابلاغ مي‌گردد:

1- برابر ضوابط كلي اجراي برنامه‌هاي آموزش مداوم هر يك از افراد مشمول قانون مي‌بايست از زمان فارغ‌التحصيلي بطور متوسط 25 امتياز در هر سال در رشته تحصيلي مربوطه كسب نمايند.

تبصره 1-1- ملاك مشموليت افراد، سال فراغت از تحصيل از مقطع دكتراي حرفه‌اي رشته مربوطه مي‌باشد. در صورت طي دوره‌هاي آموزشي در مقاطع مختلف تخصصي، فوق تخصصي و ... (با معافيت دوره تحصيل ا زكسب امتيازات) و با ارائه 25 امتياز به ازاي هر سال گواهي نهائي صادر خواهد گرديد.

تبصره 2-1- امتيازات فاصله خاتمه دوره پزشكي عمومي و شروع دوره دستياري تا سقف يك سال قابل بخشودگي مي‌باشد.

تبصره 3-1- در خصوص پزشكان فارغ‌التحصيل خارج از كشور، تاريخ ارزشيابي نهائي دانشنامه نامبردگان در داخل كشور مبناي تاريخ فارغ‌التحصيلي محسوب مي‌گردد. به عبارتي ديگر در صورت وجود دوره تكميلي، تاريخ اتمام دوره مذكور در داخل كشور ملاك زمان فارغ‌التحصيلي خواهد بود.

تبصره 4-1- گواهي نهائي براي دو دسته دكترا صادر مي‌گردد:

الف) مشموليني كه دوره پنج ساله پس از فارغ‌التحصيلي آنان به پايان رسيده است.

ب) مشموليني كه در دوره‌هاي قبل (1375، 1380، 1385) تمديد پروانه نموده‌اند.

تبصره 5-1- مشموليني كه هنوز پنج سال از فارغ‌التحصيلي ايشان سپري نگرديده جهت اخذ پروانه اشتغال به كار نياز به ارائه امتيازات آموزش مداوم نداشته و در پايان پنج سال پس از فارغ‌التحصيلي (در زمان تمديد پروانه) نسبت به ارائه 125 امتياز اقدام نمايند. بديهي است كليه بخشنامه‌ها و ضوابط مربوط به گواهي مقدماتي از تاريخ صدور اين دستورالعمل‌ كان لم يكن تلقي مي‌گردد. (بطور مثال فارغ‌التحصيل سال 83 در سال 85 جهت اخذ پروانه مراجعه مي‌نمايد صدور پروانه ايشان توسط سازمان نظام پزشكی تا سال 88 بلامانع بوده و در سال 88 مشمول ملزم به ارائه 125 امتياز مي‌باشد. در صورتي كه همين فرد در سال 87 جهت صدور پروانه مراجعه كند، نظام پزشكي مي‌تواند براي يك سال (تا سال 88) پروانه صادر نمايد. ملاك محاسبه سال شمسي مي‌باشد.)

تبصره 6-1- آن دسته از مشمولين قانون كه داراي مدرك تحصيلي در دو رشته تخصصي مي‌باشند، مي‌توانند از برنامه‌هاي آموزش مداوم هر دو گروه تخصصي امتياز كسب نمايند.

تبصره 7-1- در خصوص افرادي كه به تازگي موفق به كسب تابعيت جمهوري اسلامي ايران شده‌اند با استناد به نظريه شماره 411/ن مورخ 31/2/80 اداره كل امور حقوقي از تاريخ دريافت تابعيت جمهوري اسلامي ايران مشمول قانون مي‌باشند.

تبصره 8-1- ضوابط صدور گواهي نهائي مشمولين تبصره 7 ماده 13 آئين‌نامه اجرايي قانون تأسيس مطب همچون ديگر مشمولين قانون مي‌باشد و تاريخ قيد شده در گواهي نهائي جهت تمديد پروانه مطب به اعتبار خود باقي است.

تبصره 9-1- در صورتي كه تاريخ اعتبار پروانه آزاد مشموليني كه كمتر از پنج سال از فراغت از تحصيل ايشان سپري گرديده، كمتر از پايان دوره پنجساله آموزش مداوم نامبردگان قيد گرديده، تاريخ مربوطه بدون اخذ وجه مجدداً تصحيح گردد. (بطور مثال تاريخ اعتبار پروانه اشتغال به كار فارغ‌التحصيل مهر 84، 1/4/85 قيد گرديده كه مي‌بايستي به سال 89 تصحيح گردد.)

تبصره 10-1- كساني كه براي صدور پروانه مطب، در سال پنجم اولين دوره پنج ساله آموزش مداوم مراجعه مي‌نمايند براي جلوگيري از صدور پروانه كمتر از يك سال به دفاتر آموزش مداوم دانشگاه‌ها هدايت شوند و دفاتر آموزش مداوم نسبت به صدور گواهي نامه نهايي پنج ساله طبق دستورالعمل اقدام نمايد.

2- به موجب ضوابط انواع برنامه‌هاي آموزش مداوم مورد قبول از 5 نوع فعاليت زير تشكيل مي‌شود:

الف -  سمينار، كنگره، كارگاه، كنفرانس

ب -  دوره‌هاي آموزشي كوتاه مدت حرفه‌اي

ج -  برنامه‌هاي مدون

د -  فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي

هـ - خودآموزي

تبصره 1-2- مشمولين غيرهيأت علمي بايد 40% كل امتيازات آموزش مداوم را از محل شركت در برنامه‌هاي مدون اخذ نموده، مابقي امتيازات را مي‌توانند از شركت در ساير انواع برنامه‌هاي آموزش مداوم كسب نمايند.

تبصره 2-2- با توجه به تغيير قالب برنامه‌هاي مدون، امتيازات شركت در برنامه‌هاي مدون يكسان (تكراري) با صلاحديد معاون آموزشي دانشگاه مربوطه قابل پذيرش مي‌باشد.

تبصره 3-2- امتياز دوره‌هاي آموزشي كوتاه مدت حرفه‌اي و همچنين امتياز كسب شده از فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي (نوع چهارم برنامه‌هاي آموزش مداوم) مي‌تواند جايگزين امتياز برنامه‌هاي مدون آموزش مداوم گردد.

تبصره 4-2- براي هر مشمول كسب كليه امتيازات از برنامه‌هاي مدون رشته مربوطه بلامانع است.

تبصره 5-2- مشمولين قانون در آن دسته از رشته‌هاي تخصصي كه برنامه مدون ويژه‌اي جهت ايشان طراحي نگرديده است (به استثناء 17 رشته بازنگري شده مدون در CD مربوطه) مي‌توانند كليه امتيازات را از ساير انواع برنامه‌هاي آموزش مداوم كسب نمايند.

تبصره 6-2- كليه مشمولين مي‌توانند حداكثر تا 75 امتياز (در هر دوره 5 ساله) از فعاليت‌هاي آموزشي و پژوهشي كسب نمايند.

تبصره 7-2- كسب امتياز از فعاليت‌هاي خودآموزي تا سقف حداكثر 50% كل امتيازات آموزش مداوم مجاز مي‌باشد.

تبصره 8-2- رشته‌هايي كه فاقد برنامه‌هاي آموزش مداوم به تعداد كافي مي‌باشند از قبيل پزشكي اجتماعي، طب كار، پزشكي قانوني، پزشك خانواده و ... مي‌توانند از ساير برنامه‌هاي مرتبط و يا برنامه‌هاي رشته پزشكي عمومي كسب امتياز نمايند.

3- شكل كلي گواهينامه مطابق فرم‌هاي ارسالي از اداره كل خواهد بود و ضرورتي به تائيد آن از طرف معاونت آموزشي وزارت متبوع نمي‌باشد.

4- گواهينامه‌هاي صادره توسط دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور به امضاء و مهر دبير آموزش مداوم و يا دبير شوراي هماهنگي و برنامه‌ريزي آموزش مداوم استان (معاون آموزشي) و رياست شوراي هماهنگي و برنامه‌ريزي آموزش مداوم استان (رياست دانشگاه) مربوطه برسد. (بديهي است مسئوليت صحت صدور گواهي نامه‌ها به عهده نامبردگان مي‌باشد)

5- اخذ يك گواهي نهائي (در پايان دوره‌ پنجساله، از هر دانشگاه علوم پزشكي) جهت صدور و يا تمديد پروانه مطب در سراسر كشور معتبر مي‌باشد.

6- به منظور تقدير از كسانيكه بيشتر از امتياز موظف (بيش از 25 امتياز به ازاي هر سال پس از فراغت از تحصيل) كسب نموده‌اند گواهي نهائي با ذكر امتياز موظف صادر شده و تقدير نامه امتياز مازاد با امضاي معاون محترم آموزشي آن دانشگاه به ايشان اعطا شود.

7- كليه امتيازات كسب شده برنامه‌هاي از فروردين ماه اولين سال دوره پنج ساله هر مشمول قابل احتساب خواهد بود.

8- نظارت بر حسن اجراي دستورالعمل مربوطه براي ستاد و دانشگاه محفوظ مي‌باشد و در صورت مشاهده هر گونه تخطي از ضوابط، نسبت به لغو گواهي نهائي صادره و اعلام آن به سازمان نظام پزشكي استان به منظور ملغي نمودن اعتبار پروانه اقدام خواهد شد.