Persian_Category آئین نامه تأسیس و برگزاری دوره های کوتاه مدت حرفه ای

آئین نامه تأسیس و برگزاری دوره های کوتاه مدت حرفه ای

پرسشنامه تاسيس دوره كوتاه مدت حرفه اي
1- هدف
هدف از برگزاری این دوره ها ارتقاء مهارت های حرفه ای دانش آموختگان علوم پزشکی است.

2- تعریف دوره

دوره کوتاه مدت حرفه ای به دوره ای اطلاق می شود که ضمن تأمین نیازهای حرفه ای دانش آموختگان علوم پزشکی و ارتقاء مهارت های حرفه ای آنان، منتج به صدور گواهی شده ولی این گواهی جایگزین مدارک رسمی دانشگاهی نخواهد شد. طول دوره بسته به محتوای دوره از دو هفته تا شش ماه است.

3- شرکت کنندگان

شرکت کنندگان این دوره ها، دانش آموختگان علوم پزشکی هستند. (ماده 3 مصوبه هیأت وزیران 10/2/1376)

4- مشخصات دوره های کوتاه مدت حرفه ای شامل موارد ذیل می نمود

1.عنوان دوره

2.ضرورت و کاربرد دوره

3.طول مدت آموزش (طول مدت براساس محتوا تعیین می شود.)

4.شرایط فراگیران (کلیه ویژگیهای فراگیران، رشته تحصیلی و سوابق آموزشی آنان)

5.محل آموزش (محل فیزیکی آموزش باید از امکانات لازم جهت رسیدن به اهداف دوره برخوردار باشد)

6.تقویم زمانی (شروع و اتمام دوره، آزمون ورودی و زمان بندی)

7.نحوه آموزش (شیوه های یاددهی -  یادگیری مانند خواندن مقاله، جلسات سخنرانی، روش عملی و شبیه سازی، آزمایشگاه، ارائه از طریق ویدئو و کامپیوتر ...)

8.مسئول دوره آموزش و مدرسین دوره (ویژگی های مسئول دوره و مدرسین)

9.مقررات آموزشی (حضور و غیاب، سایر مقررات آموزشی)

10. ظرفیت دوره (تعداد شرکت کنندگان)

11. نحوه ارزیابی یادگیرندگان (آزمون تئوری، عملی، نمره قبولی و ...)

12. شهریه (میزان شهریه متناسب با برآورد هزینه دوره تعیین می شود.)

5- محتوای دوره

محتوای دوره شامل اهداف اختصاصی، توصیف کامل مراحل انجام مهارت و منابع علمی می شود.

6- مراکز مجری

دانشگاه های علوم پزشکی مجاز به برگزاری دوره های کوتاه مدت حرفه ای می باشند. سایر مراکز
می توانند با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی اقدام به برگزاری این دوره ها نمایند. بدیهی است در کلیه موارد مسئولیت دوره بعهده دانشگاه علوم پزشکی است.

7- فرایند تأسیس و یا برگزاری دوره

دانشگاه های علوم پزشکی می توانند با رعایت مفاد آئین نامه، درخواست تأسیس و یا برگزاری دوره نمایند.

1. ضوابط و برنامه تأسیس دوره از دانشگاه های علوم پزشکی به اداره کل آموزش مداوم جامعه پزشکی ارائه شده و پس از تائید در این اداره، در مراکز واجد شرایط قابل اجرا خواهد بود.

2. درخواست برگزاری دوره کوتاه مدت حرفه ای باید حداقل 3 ماه پیش از برگزاری دوره تکمیل و به اداره کل آموزش مداوم جامعه پزشکی ارسال شود. صدور مجوز برگزاری دوره از اختیارات اداره کل آموزش مداوم جامعه پزشکی است.

8- اختصاص امتیاز آموزش مداوم

دوره های کوتاه مدت مهارت حرفه ای یکی از انواع برنامه های آموزش مداوم است که به آن امتیاز آموزش مداوم نیز تعلق می گیرد. گواهی امتیاز طبق ضوابط برنامه های آموزش مداوم صادر می شود.

9- اعطاء گواهینامه دوره

گواهی دوره کوتاه مدت حرفه ای باید به تائید معاون آموزشی دانشگاه و دبیر هر دوره برسد. این گواهی حاوی طول دوره محتوای آموزش و میزان صلاحیت کسب شده خواهد بود. این گواهی جایگزین مدرک رسمی دانشگاهی نشده و مشخصاً ارزش آموزش مداوم را دارد.